Malzemeleri bunker içerisinde depo etmeden önce yapısı gereği ekonomik çözümler sağlanır. Boyuna göre boşaltma çözümleriyle beraber kesitin daralması sayesinde ve sürtünme oranı artmasıyla beraber tüm malların akışı huni şeklini alan bu bunker içerisinde kayarak temele gider. Eğimli düzlemleri sayesinde de bir kubbe şekli oluşturarak en iyi şekilde depolama işlemi sağlanmış olur.

Çeşitli depolama türleri arasında bilinen ve bulunan bunker türleri, ağzı kesik olan koni ya da piramit şekline sahip boşaltılma ağızlarına denir. Günümüzde pek çok şekil formları olan bunker çeşitlerinin birbirinden farklı depolama holleri bulunur. Kömür, kil ve kalker depolama holleri bulunduğu gibi kullanılacak alanlara özel şekilde de üretimi bulunmakta olup, yükseklikleri ve genişlikleri birbirine yakın şekilde üretimleri yapılmaktadır.

Çok eski zamanlarda kömürler depo edilmek için bunker türleri kullanılırdı. Bugün bunker makinası nedir diye sorulduğunda ise doğrudan katı, sıvı, gaz ya da nükleer olmak üzere çeşitli yakıtların kullanılan depo edildiği yer olarak bilinmektedir. Günümüzde birbirinden farklı katı malzemelerin doğrudan depo edildiği, eleme tesisi gibi alanlarda da yaygın şekilde kullanılan bu bunkerler, basit haliyle anlatmak gerekirse ekonomik çözüm olarak depolama araçlarından biridir.

Plastik malzemeler dahil olmak üzere çeşitli tesislerde depolama amacıyla kullanıldığı gibi günümüzde kırma eleme tesislerini uygun şekilde kullanmak amacıyla malzeme transferlerini en iyi biçimde yapabilmek adına bu bunkerler ile taşıma yapılır. Hem transfer için hem de köprü görevi görerek aktarım için en iyi ürün olan bu tip bunker çeşitleriyle beraber sizler enine ve boyuna göre boşaltım sistemlerinden faydalanarak depolama aracı olarak tercih edebilirsiniz. 

 

Randevunuzu hemen almak için WhatsApp’la ya da Bizi arayarak iletişime geçin..
Bilgi İste