Ldpe Geri Dönüşüm Hakkında

Her geçen gün artan plastik kullanımı, doğanın dengesini bozan çeşitli nedenler arasında yerini alıyor. Kullanım oranının minimum seviyeye düşürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.

İşte tam da bu noktada geri dönüşüm hatlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Zamanında kullanılmış ve atık olarak nitelendirilen plastik ve termoplastikler, geri dönüşüm hattı aracılığı ile çeşitli işlemlerden geçerek yeniden kullanılabilirler forma dönüştürülüyor. 

LDPE, geri dönüşüme uygun olan termoplastikler olarak adlandırılmaktadır. Monomerlerden oluşan bu malzemeler, düşük yoğunluklu polietilen şeklinde nitelendirilmektedir. Atıkların geri kazanımı için dönüşüm hattından faydalanılarak yeniden değerlendirme durumu söz konusu oluyor. Kısaca PE olarak adlandırılan polietilen malzemeler, plastik geri dönüşüm noktasında tekrar kullanılabilme özelliğine sahiptir.

LDPE Nerelerde Kullanılır?

Geri dönüştürülebilir yapıda olan LDPE, ürünlerin ambalajlarında öne çıkmaktadır. Aynı zamanda laboratuvar malzemeleri de kullanım alanları arasında yer almaktadır. Film üretimi, kağıt kaplamaları, çöp, torbası ve elektrik yalıtımı gibi alanlarda kullanımı mevcut olan ldpe, yüksek mukavemet direncine sahiptir. Aynı zamanda yağ şişeleri gibi üretimlerde de karşımıza çıkmaktadır.

Bu kapsamda ele alınan tüm atıklar, ldpe geri dönüşüm hatlarıyla tekrardan üretime tabi tutularak hammadde formuna dönüştürülebilir ve kullanılabilirler. İnan Plastik olarak firmanızın ldpe geri dönüşüm hattı ihtiyacını yüksek kalite ve ileri teknoloji makinalar noktasında karşılıyoruz. Gereksinimleriniz konusunda profesyonel çözüm ortağınız olan firmamız, %100 güvenilirlik kapsamında faaliyet göstermektedir.

Ldpe ve Hdpe Arasındaki Fark-Farklar Nelerdir?

Polietilen, plastik endüstrisinde kısaca Pe olarak adlandırılmaktadır. LLDPE ve HDPE arasındaki en belirgin fark yoğunluklarıdır. HDPE, LDPE‘ye oranla yüksek yoğunluğa sahiptir. Düşük yoğunluklu polietilen Ldpe olarak tanımlanmaktadır. LDPE monomerlerden oluşurken, HDPE petrolden yapılan polietlen termoplastiktir.

Yüksek yoğunluklu polietilen daha yüksek maliyetli olurken, Ldpe düşük maliyetiyle ön plana çıkmaktadır. Termoplastiklerin atık formdan tekrar kullanılabilir hale gelmesi için LDPE dönüşüm hattı ile son derece etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Hattın içerisinde yer alan makine ve ekipmanlar, ileri teknoloji işlevsellik gösterirken, plastik atıkların tekrar değerlendirilme olanağını sunuyor. Geri dönüşümü gerçekleştirilen LDPE malzemeleri, farklı alanlarda yeniden kullanabilirsiniz. Ldpe geri dönüştürülmesi gereken değerli bir maddedir.

LDPE Geri Dönüşüm Hattı Ne İşe Yarar?

Hayatın her alanında kullanılan plastikler, uzun süre kullanıldıktan sonra atık olarak nitelendiriliyor. Durum böyle olunca plastik kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor ve verdiği zararla dünyanın dengesini ele geçiriyor. Bu aşamada ldpe geri dönüşüm hatları kendini göstermektedir. Yüksek ve düşük yoğunluklu polietilen malzemeler, geri dönüşüm hattı sayesinde tekrardan yenilenmekte ve üretime tabi tutularak farklı alanlarda hammadde olarak kullanılmaktadır.

Hem yeşili korumak hem de dünyanın yaşanılası bir hale gelmesine katkıda bulunmak için ihtiyaç duyduğunuz ldpe geri dönüşüm hattını İnan Plastik kalitesi ile deneyimleyebilirsiniz. Gıda ürünlerinin ambalajlarında kullanılan ldpe malzemeleri, firmamızda yer alan yüksek kalite standartlarındaki makineler aracılığıyla geri dönüştürebilirsiniz. Plastik atıkların doğaya karışmasını engelleyerek, geri kazanımını gerçekleştirebilirsiniz.Bizlerde inan plastik makinaları olarak sizlere LDPE geri dönüşüm hattı hakkında bilgi vermeye ve Ldpe geri dönüşüm tesisi projelerinizde sizleri desteklemekten mutluluk duyarız.

LDPE Geri Dönüşüm Makinaları 

Doğayı korumak, ekonomiyi korumak ve daha pek çok plastik şişelerin doğayı kirletmesini önlemek amacıyla geri dönüşüme önem vermeniz gerek olan bu zamanlarda, plastik şişe ve plastikten yapılan şişe türlerinin geri dönüşümü günümüzde çok daha önem kazanmıştır. Düşük yoğunlukta polietilen kompozisyonda HDPE'ye benzese de LDPE olarak tanımlanan plastik türleridir.

Belirli kırma, granül hallerine ayırma, havuzda yüzdürme ve temizleme gibi pek çok aşamalardan geçerek granül hale getirilir ve daha sonrasında da geri dönüşüme gönderilir. Bu aşamalardan geçerek geri dönüşüm makinaları ile tekrardan ekonomiye kazandırılan LDPE şişeler, düşük yoğunluklu polietilen türler olup HDPE şişelerine göre çok daha az sertliği olduğu gibi, kimyasal olarak direnç yapısı da düşüktür. 

Geri dönüşüm atık plastik şişeler arasında bulunan LDPE için uygun makinelerden geri dönüşüm kazandırılması ekonomiyi ve fabrikalardaki süreçlerin de hızlı ilerlemesini sağlar. Benzer şekilde de yarı saydam görünümde olan LDPE, sıkıştırma uygulamalarının birçoğunda geniş bir kullanım alanına sahiptir.

HDPE türlerine göre pahalılığı sebebiyle de LDPE geri dönüşümlerin daha geniş ve olmazsa olmazlardan biri olduğunu söylemek de mümkündür. Plastik geri dönüşüm hattı zirai tipteki tüm atık maddelerin, kirli olan atıkların ayrıştırılarak tekrardan sisteme kazandırılması noktasında temizlenip granül edilmesini sağlar. Bununla birlikte de yoğun olarak LDPE ya da HDPE gibi atıklar işlenmekte olup, birbirinden farklı şekilde de kullanımı söz konusu olmaktadır. Farklı tiplerde, değişik kapasitelerde ve birçok formda da kullanımı bulunmaktadır.

Randevunuzu hemen almak için WhatsApp’la ya da Bizi arayarak iletişime geçin..
Bilgi İste